Не веднъж сме ви писали за ягодите и за техните невероятни свойства (може да си припомните тук).
Тези плодове са богати на антиоксиданти и витамин С. Има различни начини, по които може да ги консумирате – натурални, със захар или сметана, в кисело мляко, в различни сладкиши и т.н.
Предлагаме ви и още няколко идеи.
Може да намачкате ягодите с малко балсамов оцет. На 500 г ягоди се слагат не повече от 3 лъжици балсамов оцет. По желание добавете малко захар или сметана за овкусяване на десерта.
Ягодите може да ги нарежете в салата си. Сигурно ви звучи малко странно, но салата със спанак или маруля, ягоди, сурови ядки и подходяща заливка може да бъде едно много, много вкусно лятно ястие. Експериментирайте смело с плодовете и зеленчуците и ще се изненадате от получения ефект.
Направете си ягодова лимонада! Каква по-приятна компания за летния следобед от чаша с разхлаждащо питие с дъх на ягоди. Рецепта може да намерите тук.
Със същия успех може да си направите сангрия с ягоди. Нужно ви е розе, газирана вода, нарязани ягоди, по желание и банан или друг плод.
Ако искате напитката да стане по-силна, сложете малко бял ром вътре.
Споделете ни вашите любими рецепти с ягоди на Edna@netinfocompany.com