Консумацията на алкохол често е придружена от други храни. Плодовете например са важен хранителен ресурс за човечеството и съдържат много естествени антиоксиданти. Някои от тях обаче имат инхибиращ ефект върху абсорбцията на етанол, действат и като хепатопротектори, докато други имат неблагоприятен ефект след консумация на алкохол, научихме от Gotvach.bg.
Изследването на ефектите, които плодовете оказват върху метаболизма на етанола, е много интересен и важен процес.
Нека обърнем внимание на някои от тях:
Вижте още:
- 3 приятни коктейла за разнообразяване на дългите зимни вечери
- Перфектният коктейл за всяка зодия
- Припомни си това, когато прегрешиш с храна, алкохол и мързелуване
- Вино ли ще е, греяно да е - всички ползи от напитката на едно място!