Палачинките несъмнено са най-разпространената рецепта за тестено ястие, както и един от най-любимите десерти. Историята зад тази хлебна рецепта датира още от Античността, като първата рецепта за палачинки в готварска рецепта е от 1439 година.
Палачинките предлагат елементарен и бърз метод на приготвяне. Тънкостта при тяхното изпичане е, че то се осъществява само от едната страна. Когато се обърнат на другата страна, палачинките само се допичат. Още едно предимство на палачинките е, че те позволяват въображение и възможност за експериментация с различни продукти.
На пръв поглед се оказва наложително да премахнем палачинките от менюто си, ако искаме да се храним здравословно. Добрата новина е, че това вярване е само мит, тъй като вече съществуват редица здравословни рецепти за палачинки като тези на Gotvach.bg. Ще откриете три от тях в нашата галерия:
Вижте още:
- Все повече хора започват да пият кафето си с бучка масло, ето защо
- Тези звезди се подложиха на кето диета и са повече от доволни
- Кои са осемте най-добри протеина на растителна основа
- Направих тези 5 промени в ежедневието си и свалих 5 килограма неусетно
- Витамин С и неговата сила да ни разхубавява
- Как тялото ни сигнализира, че му липсва витамин Д
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад
- Енергията е в основата на всичко: интервю с холистичния терапевт Гергана Радович
- Какво представлява средиземноморската диета (и как да я спазваме)