Най-полезните типично български храни

Лилия Огнянова

Наскоро ви написахме за всички храни, които са така вреди, а така неизменно присъстващи на трапезата на българите.

Това са купешката майонеза, сладките газирани напитки, кренвиршите, всичко разтворимо (от сок, до крем и т.н.).

Сега дойде ред да посочим всички храни, които са традиционни за менюто ни и са изключително полезни.

Веднага се сещаме за киселото мляко, но то далеч не е единствено.

Tиквата например е забележително полезна – както самото ѝ месо, така и семките. Малините от своя страна могат спокойно да бъдат консумирани от бременни, нискокалорични са, а в същото време сладки и полезни.

Лук и чесън пък – нещо традиционно за българската кухня, действат като природни антибиотици и могат да бъдат консумирани целогодишно.

Бобовите култури са приемани като по-простички и не-гурме храни, но са едно от най-полезните и здравословни неща, които можете да хапнете.

Орехите са типично нашенските ядки, които няма да сбъркате, ако консумирате всеки ден.

Вижте повече за полезните български храни във видеото по-горе smiley

Още по темата: 

Най-хубавите български подправки

Кулинарните любимци на България

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти