Наскоро ви написахме за всички храни, които са така вреди, а така неизменно присъстващи на трапезата на българите.
Това са купешката майонеза, сладките газирани напитки, кренвиршите, всичко разтворимо (от сок, до крем и т.н.).
Сега дойде ред да посочим всички храни, които са традиционни за менюто ни и са изключително полезни.
Веднага се сещаме за киселото мляко, но то далеч не е единствено.
Tиквата например е забележително полезна – както самото ѝ месо, така и семките. Малините от своя страна могат спокойно да бъдат консумирани от бременни, нискокалорични са, а в същото време сладки и полезни.
Лук и чесън пък – нещо традиционно за българската кухня, действат като природни антибиотици и могат да бъдат консумирани целогодишно.
Бобовите култури са приемани като по-простички и не-гурме храни, но са едно от най-полезните и здравословни неща, които можете да хапнете.
Орехите са типично нашенските ядки, които няма да сбъркате, ако консумирате всеки ден.
Вижте повече за полезните български храни във видеото по-горе
Още по темата:
Най-хубавите български подправки
Кулинарните любимци на България