Мощен детокс и отслабване: 5 идеи за супер напитки с ябълков оцет

ябълков, оцет
Снимка: iStock

Ябълковият оцет се използва от стотици години, като в последните е все по-популярен като помощник в битката за килограмите, контрола на кръвната захар, доброто храносмилане, а дори и като превенция за някои сърдечни заболявания.

Но нека си признаем: оцетът не е най-приятното нещо за пиене, а за да се възползваме от ползите му, трябва да приемаме по-сериозно количество от онова в дресинга на салатата на обяд. Как обаче да направим от оцета една наистина приятна напитка? Предлагаме ви 5 идеи за това:

1. Ябълков оцет за висок имунитет

За целта най-добрете изберете нефилтриран оцет и просто към 15-30 мл. от него добавете на вкус настърган джинджифил, куркума и прясно изцеден портокал. Разредете с газирана вода (или обикновена). 

Какви са ползите, но и опасностите от приемането на оцет за отслабване

2. Ябълков оцет за добра хидратация

Към 1-2 супени лъжици оцет добавете по няколко зрънца качествена (хималайска, келтска, 
черна) сол. Залейте с газирана вода, като може да добавите и малко изстискан лимон. Напитката има кисело солен вкус и е чудесна алтернатива на електролитните напитки, продавани в търговската мрежа. 

3. Ябълков оцет за детокс

Отново към 15 до 30 мл. качествен оцет се добавя прясно изстискан лимон или лайм, но този път се добавя и матча на прах, като тук ви съветваме да спазвате указанията за опаковката матча, която имате. Може да добавите лед и газирана вода. 

6 храни по време на цикъл за по-добро настроение и здраве

4. Ябълков оцет за отслабване

Към вече познатата база се добавя настърган джинджифил, както и щедро количество цейлонска канела. Както оцетът, така и канелата доказано помагат при контрола на кръвната захар, който е в основата на горенето на мазнините. 

5. Ябълков оцет за общо здраве

Ако искате да се възползвате от всички предимства на ябълковия оцет, но нямате за цел някое от вече изброените, може към него просто да добавите равни части мед. Разтворете в 200-250 мл. топла вода. Ако и така усещате оцета твърде натрапчиво, просто добавете още мъничко мед. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти