Лятото е най-доброто време да похапваме пресни зеленчуци и плодове. Въпреки това, не всеки може да си позволи да се наслаждава на изобилието от сезонни продукти.
Тиквичките са една от любимите ни летни храни, но се оказва, че този вкусен зеленчук не трябва да се консумира при определени заболявания.
Така например, по време на остра фаза на стомашно-чревни заболявания, като гастроентерит или чревни инфекции, тиквичките могат да причинят допълнително дразнене на лигавицата или да влошат съществуващите симптоми.
Вижте още какви опасности крият тиквичките и хора с какви проблеми трябва да ги избягват:
Прочетете още:
- Ах, тиквичката! 15 идеи за рецепти с любимия летен зеленчук
- 6 тайни за приготвянето на вкусни тиквички
- Спрете да пържите тиквичките, гответе ги така...