Два ексклузивни видео урока, заснети от водещите на предаването „Бон Апети” Лора и Стоян, разкриват тънкостите в едни от най-трудните процеси в готвенето, а именно приготвянето на месо и замесването на тесто.
Уроците са първата по рода си подобна изява на чаровните водещи и са специално създадени за кампанията „Бон Апети с Tefal!”.
Те са достъпни за всички, които желаят да усъвършенстват своите кулинарни умения ТУК.
Зрителите се пренасят в уютната обстановка на кухнята на „Бон Апети“, където Лора и Стоян споделят личните си напътствия как майсторски се приготвят месни и тестени изделия от цял свят.
Типично в стила на младите водещи, освен увлекателно представени рецепти и идеи, любителите на кулинарията научават интересни факти за продуктите и ястията, които следва да сътворят заедно с Лора и Стоян. Уникалните видео уроци ще помогнат на всеки да се потопи в тайните на кулинарното изкуство и да избере своя начин да изненада близките си с неустоимо вкусни ястия.
С урока, посветен на тънкостите в приготвянето на пица, еклери, профитероли, багети, дърпани кори за баница и още много вкусни изкушения, месенето на тесто се превръща в детска игра. А темата, посветена на месото, включва редица решения за обработка и приготвяне дори и на най-капризното месо. Лора и Стоян показват и своите тайни „оръжия” – кухненските съдове, уреди и аксесоари Tefal, които помагат да се пести ценно време и да се разкрият неподозирани кулинарните таланти, докато се приготвя избраното ястие.
Как да разфасоваме цяло пиле на порции и да изпечем пилешки гърди на тиган без да ги изсушим? Как да приготвим свинско руло, да изпечем сочни свински котлети или апетитен телешки стек „Блек Ангъс“? Как да замесим пухкаво и меко тесто с или без мая, което се топи при всяка хапка и как да го овкусим и изпечем по най-добрия възможен начин?
Какво представлява „сляпото печене” или как да приготвим изкусителни тарталети с крем и плодове? Това са само част от съветите на Лора и Стоян, които ще помогнат на начинаещите кулинари да се изявят като умели готвачи и ще дадат интересни идеи на тези, които вече покоряват кулинарни висини у дома.