Лекарите алармират: Нова мода е изключително опасна за здравето!

Специалисти от Великобритания отправят сериозно предупреждение към всички дами, които следват нова опасна тенденция, разпространяваща се в социалните медии, известна като "слънчево изгаряне". Тази нова мода, която съветва умишлено излагане на слънце без защита, може да доведе до тежки здравословни проблеми, включително повишен риск от рак на кожата.

Тенът вече не е на мода: 5 предимства на бледата кожа

Тенденцията насърчава хората да се излагат на слънце, за да "лекуват" кожни проблеми като акне и да постигнат така наречения "здравословен" блясък, без да използват слънцезащитни продукти. Някои дори се подтикват умишлено да причиняват изгаряния на кожата си, вярвайки, че това ще помогне за подобряване на външния им вид и общото здраве.

Тези 8 храни ще подсилят вашите кожа, коса и нокти

Британските здравни експерти обаче алармират за сериозните рискове, които тази практика крие. Излагането на слънце без адекватна защита може да доведе до тежки изгаряния, които значително увеличават риска от развитие на меланома - един от най-опасните видове рак на кожата.

5-те тайни на хората с перфектна кожа

Важно е всички да помним, че слънчевите лъчи, макар и полезни в умерени количества, могат да бъдат изключително вредни, ако не се вземат необходимите предпазни мерки. Защитете кожата си, използвайте слънцезащитни продукти и се информирайте за безопасни методи за грижа за кожата. Вашето здраве е най-ценното, което имате – не го поставяйте на риск в името на модни тенденции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти