Лабиопластика: Защо все повече жени я искат?

Въпреки че пластичната хирургия е много разпространена, много малко хора са чували за лабиопластика . Може да сте чували името на тази процедура, но да нямате представа какво е и коя част от тялото е включена.

Е, ако сте тук, тогава може би искате да знаете повече. Днес ще ви дадем представа за това какво е лабиопластиката и защо все повече жени избират да си я направят.

6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва

Какво е лабиопластика?

Търсенето в Google може да доведе до други термини като „вагинално подмладяване “ или „дизайнерска вагина“, но целта на тази статия е първо да разграничи лабиопластиката от другите форми на вагинално подмладяване, след което да ви запознае с действителната процедура за лабиопластика.

Вагиналното подмладяване е широк термин, който обхваща огромен брой възможности. Нови устройства и лечения навлизат на пазара почти всеки месец, тъй като все повече и повече жени използват тези лечения по-често.

Терапиите за "вагинално подмладяване" обикновено включват енергийни устройства като лазери, радиочестота и ултразвук. Повечето процедури за вагинално подмладяване използват някаква форма на енергия за постигане на безброй резултати като вагинално стягане, намаляване на инконтиненцията и премахване на вагиналната сухота.

лабия вагина
Снимка: istock

Основната разлика между лабиопластиката и друго лечение под шапката на "вагиналното подмладяване" е, че лабиопластиката е хирургична процедура.

Процедурата по лабиопластика има за цел да намали размера на малките срамни устни (вътрешните тъкани на женските гениталии), така че да са на едно ниво с големите срамни устни (външната част на женските гениталии). Тази процедура включва използването на няколко различни хирургични техники в зависимост от конкретната ситуация на пациента. При лабиопластика не са необходими енергийни устройства вие ще работите с вашия пластичен хирург, за да определите целите на вашата операция.

Причини за лабиопластика

Има множество причини жените да имат уголемени срамни устни, включително раждане, стареене, сексуална активност и генетика. Жените избират да прибегнат до операцията по няколко причини. Първо, има няколко функционални предимства при избора на лабиопластика. Много жени, които страдат от уголемени срамни устни, изпитват затруднения с упражнения, хигиена, инфекции на пикочните пътища, сексуална активност и друга физическа активност.

Освен това, с нарастващата тенденция за носене на панталони за йога, тренировъчни панталони и бански костюми, увеличената устна може да затрудни носенето на такива дрехи. Въпреки това, повечето пациентки описват, че се чувстват изключително неуверени, когато влязат в романтична връзка с партньорите си. Тези и други причини са това, което жените вземат предвид, когато избират да си направят лабиопластика.

Еволюция на лабиопластиката

Първоначално имаше една-единствена процедура за лабиопластика и тя също беше много популярна. С промяната на времето и напредъка в техниката се развиха няколко метода.

Процедура за подрязване - това е оригиналната техника и е най-естествена за изпълнение. Това е и най-широко използваната техника от хирурзите. При тази процедура излишната част от малките срамни устни се отстранява и зашива така, че да е симетрична с големите срамни устни.

Клин процедура - при тази процедура се отстранява от най-дебелата част на малките срамни устни. Субмукозата (слойната тъкан под лигавицата) трябва да се остави непокътната, като се отстрани само частична дебелина. Тази процедура придава на вагината естествен вид и след операцията, запазвайки набръчканите краища.

Ако имате интимни притеснения, може би допускате тези неволни грешки с бельото си

Има няколко други техники за намаляване на малките срамни устни и всички тези техники имат определени предимства и недостатъци. Ако обмисляте лабиопластика, ключът към осигуряването на подходящи резултати е да се уверите, че отивате при сертифициран пластичен хирург, който е специализиран в тази процедура.

Анестезия за лабиопластика

Лабиопластиката е амбулаторна операция. Процедурата може да се извърши в рамките на един час, както самостоятелно, така и с друга козметична хирургия. Може да се извърши под местна анестезия или обща анестезия, в зависимост от плана за лечение, обсъден с вашия пластичен хирург.

лабия вагина
Снимка: istock

Следоперативни грижи

Гениталната област на жените е много чувствителна и като цяло изисква правилна грижа. Така че, когато предприемате процедура като лабиопластика, има някои следоперативни инструкции, с които трябва да сте наясно, преди да се подложите на процедурата.

Трябва да избягвате продължителни душове и да изсушавате раната с потупване всеки път след измиване. Предписаните от хирурга антибиотици трябва да се приемат, за да се намали болката и възпалението, които могат да се появят след процедурата. Карането на велосипеди, бягането и други физически дейности трябва да се избягват за известно време. Преждевременното връщане към тези дейности може да окаже натиск върху раната и ненужно ще забави процеса на оздравяване. Не трябва да носите тесни дрехи или бельо, тъй като причиняват триене на раната. Освен това не можете да правите секс поне четири седмици.

Лабиопластиката има функционални и козметични предимства. Повечето жени се подлагат на операция за намаляване на излишните срамни устни, които се извиват и завъртат и причиняват болка и дразнене. Други искат да възвърнат младежкия си вид след раждане или стареене. Въпреки че причините са многобройни, трябва да потърсите сертифициран пластичен хирург, който разбира медицинските, психическите и емоционалните фактори на процедура като лабиопластика.

6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва

 

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол