Австралийски учени установиха, че крушите могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия.
Информацията съобщават в. "Ню ейдж".
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития.
Полезните съставки на крушите обаче имали една особеност – те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.
Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация.
Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.
"След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи", смята Ноукс.
Друго по темата:
Съвети срещу махмурлук
Нов лек срещу махмурлук
Сокът от пъпеш помага срещу махмурлук
С дъх на круши
Познаваме ли крушите?
Десерт с круши и бадеми