Всеки сезон си има своите неустоимо вкусни и полезни плодове и зеленчуци. Есента обичайно свързваме с тиквата, крушите, ябълките, морковите, зелето.
Безспорно тези полезни есенни храни са пълни с важни за организма ни вещества и заемат ключово място в кулинарията, но определено не са най-големите звезди на есенната трапеза.
Днес ще ви припомним кои всъщност са най-полезните и апетитни дарове на есента, които съдържат куп полезни вещества и са подходящи за различни интересни ястия.
Вижте кои са те и почерпете вдъхновение за едно незабравимо есенно меню!
Вижте още:
- 5 билки за силен имунитет през есента
- Заземена храна - коя е тя и защо е важно да я ядем?
- 4 храни, които помагат на имунитета в борбата с коронавируса