Когато фактите говорят, ние мълчим

Когато фактите говорят, ние мълчим
Снимка: netinfo

Ето какво показват световните проучвания относно различни общоприети схващания от нашия живот.

Детелини, детелини
Старото петаче, четирилистната детелина и конската подкова май наистина носят кадем на своите притежатели. Или поне в това ни убеждава проучване, направено в един от кьолнските университети. В научния експеримент били включени десетки участници, които трябвало да играят на видео игри. Половината от тях носели свой талисман, а останалите разчитали само и единствено на собствените си сили. Но за изненада се оказало, че хората, които се били снабдили с някакъв вид амулет или късметлийска вещ са се справили много по-успешно и постигнали върхови резултати. Затова бързо се отправяйте към близкия парк в търсене на някоя все още неоткъсната четирилистна детелина.

Без вино не става
Този път се пренасяме на север към Норвегия, където било проведено изследване върху 5 хиляди мъже и жени. Равносметката е, че тези, които пиели най-малко две чаши вино седмично, са подложени на по-малък риск от загуба на паметта. Учените смятат, че това се дължи на антиоксидантите в алкохолната напитка, които заздравяват стените на артериите и подобряват мозъчното кръвообръщение.

Ама, че си позьор
Това твърдение идва директно от Харвардския и Колумбийския университет. Оттам докладват, че нервното напрежение и стресът се регулират чрез смяна на телесната поза. Американските експерти съветват, седейки на стола, да качим краката си върху бюрото за около две минути, защото тази стойка усилва функциите на жлезите с вътрешна секреция, след което пък се оптимизира работата на мозъка, а нивото на кортизола (стресовия хормон) намалява с 25 процента. Е, все пак избягвайте точно този стоеж в офиса пред вашето началство, за да няма още по-опънати нерви след това.

Подслади се със здраве
Пак от Скандинавия, но от територията на Швеция, пристига и следващият факт, че жените, които ядат по 100 гр шоколад седмично, имат по-голям шанс да се отърват от бъдещи сърдечно-съдови заболявания. Причината се крие във съединението флавоноид, съдържащо се в какаото, което се бори със свободните радикали, причиняващи образуването на плака и запушването на кръвоносните съдове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти