Плодовете са много полезни, но трябва да внимаваме кога ги хапваме. Препоръчително е това да се случва минимум 30 минути преди основното хранене, като по този начин се стимулира по-бързото разграждане на всички полезни вещества, разказват от Gotvach.bg.
Важно е да знаете, че не трябва да смесвате плодове с други видове храни. По този начин вие предотвратявате процеса на ферментация и така се чувствате по-сити.
Когато стомахът ви е празен, той може да усвои плодовете по-бързо, защото храносмилането става по-лесно. Нещо повече, ако плодовете се ядат по време на вашето основно хранене, това може да доведе до дискомфорт или подуване на корема.
Една от най-големите заблуди е, че трябва да ядем плодове рано сутрин на гладен стомах. Друг мит е, че ще отслабнем, ако ги консумираме 1 или 2 часа преди и след хранене - не съществува нито едно научно доказателство, че всичко това ще въздейства особено благоприятно на нашия организъм.
Не е вярно и че най-подходящото време за хапване на плодове е по обяд. По средата на деня нашият метаболизъм се забавя значително и е необходимо да избягваме храни с високо съдържание на захари, каквито са плодовете.
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.
Прочети още:
- 11 български суперхрани, които са по-полезни от чията и едамамето
- 8 супехрани, които "превръщат" мазнините в мускули
- 7 храни, които да ядеш вечер, за да отслабнеш
- 4 диетични храни, от които всъщност качваме килограми
- 15 вълшебни храни, които топят килограмите скоростно
- Как да комбинираме диетично картофите с другите храни
- 8 полезни храни, с които да залъжем глада късно вечер