"Пробиотици: храни или хранителни добавки, които съдържат полезни бактерии, близки до тези, които естествено обитават човешкото тяло и имат доказан здравословен ефект."
Зад това суховато определение се крие съвременното виждане за българското кисело мляко - един от най-активните сред така популярните в последните години пробиотици.
Киселото мляко е една от първите храни, с които сме се запознавали като български деца и фактът, че традиционното ни пристрастие към него е буквално наша национална черта, може само да ни радва. Трудно можем да си представим и националната ни кухня без този уникален продукт, присъстващ в баници, салати, таратор, заливки, десерти... Най-хубавото е, че благотворната му роля за здравето ни е повече от неоспорима.
Киселото мляко е дар от боговете. Няма друга храна, която да е храна и напитка едновременно, да е полезна за фигурата и за здравето, да е вкусна, да може да е и сладка, и солена, и да има незанеминими козметични свойства.
Специалистите препоръчват ежедневния прием на кисело мляко, но количеството да не превишава 400 грама или една кофичка.
Ето какво ще се случи с тялото ви, ако хапвате по 1 кофичка кисело мляко на ден:
Прочети още:
- Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете маслини всеки ден
- Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете сирене всеки ден
- Какво ще се случи с тялото ти, ако ядеш по 3 фурми всеки ден
- Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете краставици всеки ден