Ако през септември се радваме на циганското лято и поддържаме бронзов загар, то октомври месец носи аромата на есента и обещание за зима.
Листата стават все по-жълти и все по-често ги намираме по улицата отколкото по клоните на дърветата, а кестените заплашително падат, натежали от есента.
През октомври обаче се радваме на изключително разнообразие плодове и зеленчуци.
Няма нищо по-умно от това да се възползваме максимално от тях, като ги консумираме по всевъзможни начини.
Колкото по-добре се заредим с витамини и минерали, толкова по-малко ще боледуваме през зимата
Решихме да върнем леко лентата назад и да си припомним кои са били най-харесваните от вас – нашите читатели, рецепти за месец октомври 2014.
Предлагаме ви топ 20 на най-четените и предпочитани техники и рецепти:
🍳 Кюфтенца
🍳 Бухтички
🍳 Сирене в пергамент за 10 минути
🍳 Тирамису
🍳 Фрикасе
🍳 Хрупкава туршия от червено цвекло
🍳 Да си направим сами – песто от спанак
🍳 Крилца с медено-лимонов вкус