Кестените са любим деликатес от древни времена. Най-древните римляни и гърци са обичали да ги ядат за десерт или мезе за виното, разказват от Gotvach.bg.
Широко използвани са в европейската кухня - присъстват в менюто на много ресторанти във Франция, Италия и други места, известни с качествената си кухня.
Например в Париж кестените се готвят точно на улицата в специални големи печки. Освен това във Франция се пекат на огън, в тигани със специални дупки, готвят се на супи, сервират се с морски дарове. Дори хляб с кестени и сладки се правят от кестеново брашно.
Те са изключително здравословни, тъй като съдържат естествени растителни протеини и въглехидрати, които лесно се усвояват от организма. Съдържат важни вещества като аскорбинова и фолиева киселини, калий, мед, желязо и цинк. Смята се, че притежават и вълшебни свойства. Прочетете повече тук:
Кестените - природен лек, притежаващ редица вълшебни и енергийни свойства >>>
Разбира се, има много начини за приготвяне на кестени. Ето кое е най-важното, което трябва да знаете, преди да се впуснете в това вълнуващо кулинарно приключение:
Как да направим пюре от кестени >>>