Със сигурност всяко семейство има своята специална рецепта за направата на мекици. Те са традиционна българска закуска, любима на малки и големи. Но трябва да признаем, че понякога стават доста мазни, а това не е приятно. Да, мекиците трябва да са мазнички, но не е хубаво и да прекаляваме.
За да не стават мекиците мазни, има няколко хитринки, които ще ви помогнат!
1. При замесването на тестото за мекиците сложите бакпулвера при брашното, а не в киселото мляко.
2. При замесването на тестото също така може да капнете няколко капки ракия. Слага се около една капачка на 1 килограм брашно. Така мекиците няма да поемат много олио и няма да са мазни.
Останалите кулинарни хитринки, вижте ТУК:
Още:
- С вкус на детство: любимите ни български десерти от соца
- 20-те най-полезни храни в света (трябва да се гордеем с първата!)
- 5 чудодейни свойства на доматите
- Ах, тиквичката! 10 идеи за рецепти с любимия летен зеленчук