Питателна, полезна и вкусна! В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty показва страхотна рецепта за зимна салата – много здравословна, богата на полезни витамини и минерали.
За приготвянето ѝ ще са ви нужни:
- 2 моркова
Морковите са с високо съдържание на каротин, който се превръща в тялото ни във Витамин А. Морковите са полезни за сърцето и бъбреците.
- 1 глава червено цвекло
Червеното цвекло съдържа магнезий, хлор, сапонини, бетаин, йод, цинк, калций, натрий и др. То изчиства от токсини организма ни, спомага за доброто функциониране на черния дроб, бъбреците, далакът и жлъчката.
- 1 глава целина
Ако искате да си набавите витамините А, К, С и бета-каротин, то всички тях можете да намерите в целината!
- шепа сурови орехи
Орехите ни осигуряват повече от 19 полезно витамина и минерала.
- 1/2 лимон
- 2 с.л. суровопресояан зехтин
- сол на вкус
След като хубаво сте измили зеленчуците, време е да ги обелите и рендосате. Наталия споделя, че винаги започва с целината, защото е бяла, след това продължава с морковите, а оставя цвеклото за накрая.
Можете да използвате ренде, но и кухненски робот, който има опция да рендосва.
И сега един съвет:
Знаете колко много цапа червеното цвекло, нали? Много хора се отказват да готвят с него поради тази причина! За да си спестите нов час при маникюристката или чудене как да извадите естественото багрило от кожата си, използвайте ръкавици! Продават се във всяка аптека и са чудесни за готвене с цвекло или пилешко да речем.
След като сме смесили всички съставки в купа, време е за дресинга.
Изстискайте сока от половин лимон и добавете 2 с.л. зехтин, а после и сол на вкус. Разбъркайте добре с вилица, за да се получи хомогенна смес.
Залейте салатата с дресинга, а за финал поръсете с накълцани орехови ядки.