Италия заема първото място в света, когато става дума за паста. Никъде другаде няма толкова видове - спагети, талиателе, ригатони, пене, фузили, канелони, равиоли. Болоня пък е считана за кулинарната столица на Италия.
Но ако отидете в Болоня, непременно трябва да опитате най-известната рецепта за италианска паста с рагу. Италианците често правят рагу през уикенда и след това го консумират на порции през седмицата.
Как да си направите вкъщи таза паста с рагу? Ето един вариант на ястието за четирима души, който доказва, че дори в класическата рецепта може да има щипка креативност.
За приготвянето на ястието са необходими следните продукти:
- Паста – 1,5 кг
- Лук – 50 гр
- Моркови – 50 гр
- Целина – 50 гр
- Мляно говеждо месо – 300 гр
- Доматен сос – 500 гр
- Розмарин и мащерка, спанак, рикота и пармезан
Ястието се вари на бавен огън 2 – 3 часа, а как точно да го приготвите вижте във видеото от канала "Try This" във Vbox7.