През лятото температурите са опасно високи, а влажността на въздуха подпомага размножаването на бактериите, които причиняват хранително натравяне.
За да се избегнат потенциални клопки на инфекция, трябва да обърнем специално внимание на термичната обработка на суровото месо и начина на неговото съхранение, предупреждават Gotvach.bg. Същото важи и за яйцата.
След подготовка на храната желателно е тя да стои извън хладилника най-много до половин час, а температурата в преносими охладители не трябва да е под 8 градуса по Целзий.
Ето кои са най-здравословните (и най-вредните) предложения за закуска и обяд, които да приготвите за следващото си плажуване без никакви скрупули:
Още по темата:
- Съветите на Енджи Касабие: как да се храним през лятото, за да бъдем във форма
- Суперхраните на лятото или защо сега може да ядете до насита всичко
- 10 плода, които правят чудеса за кожата ни през лятото
- Най-добрите храни и витамини срещу потенето в жегите
- Внимание! Ето кои храни трябва да хапвате задължително това лято
- 11 здравословни храни, които ни помагат да се сдобием с тен по-лесно