Кой не обича мириса на прясно приготвена риба? Отново е онова време от годината, когато трябва да се погрижим за трапезата на 6-ти декември, Никулден.
В традицията на празничната маса се сервират рибни ястия, най-често - пълнен шаран с орехи.
Но преди да се стигне до яденето, а и до приготвянето на рибата, трябва първо да се сдобием с нея. Ето и няколко съвета от специалистите от Българската агенция по безопасност на храните.
Прочети също:
-
В навечерието на Никулден – 21 рецепти за риба!
-
Яжте риба 2 пъти в седмицата и ще имате здраво сърце поне до 90!
-
За какво да внимаваме, когато избираме рибаза Никулден?
-
Най-хубавите подправки за риба
- Потвърдено: Черноморската риба е без химикали и е богата на омега-3 киселини
-
6+1 причини да ядете риба