Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника може да крие опасности за вашето здраве.
Според изследователите плодовете и зеленчуците са "живи" , дори след като бъдат откъснати.
Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им.
В зависимост дали е ден или нощ, тези вещества се увеличават или намаляват.
Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява.
Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях.
Зелето е един от зеленчуците, които реагират рязко на промяната на светлината.
Избягвайте да държите в хладилник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки.
За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.
Няколко съвета за това какво е добре и не да държите в хладилника можете да намерите тук.