Ярките плодове и зеленчуци ни пазят от рак на гърдата

плодове фреш
Снимка: Thinkstock

Американски учени отриха нов начин за понижаване на риска от развитие на рак на гърдата при жените, съобщава „Вечерная Москва“.

Учените за изследвали влиянието на храненето за развитието на онкологични заболявания на млечните жлези при над 182 хил. жени.

Оказва се, че тези, които консумират пет или повече порции пресни плодове и зеленчуци на ден са с 11% по-малко застрашени от рак.

плодове фреш
Снимка: Thinkstock

Според изследването, публикувано в специализираното академичното издание International Journal of Cancer, най-полезни са ярките червени, оранжеви или жълти зеленчуци: моркови, тиква, чушки, брюкселско зеле и т.н.

Учените са установили, че рискът от развитие на тумор на млечните жлези нараства при жени, потребяващи храни с повишено съдържание на холестерин (червено месо, пълномаслени млечни продукти), както и при тези, консумиращи алкохолни напитки.

плодове галерия
Снимка: Weheartit

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти