Японското чудо агар-агар

Японското чудо агар-агар
Снимка: netinfo

Агар-агар е продукт с растителен произход, получен от червени водорасли. Можете да го използвате при направата на пудинги, желета, мармалади, конфитюри, кремове, но и не само.

Ето какви са неговитеполезни свойства и как да го използваме.

Какво е агар-агар

В Япония агар-агар, известен също с името на kanten, се използва над 350 години. Употребата му се е разпространила в Китай, Корея и останалата част от Далечния изток.

През последните години агар-агар се разпространява и в Европа и намира приложения основно в подготовката вегетариански ястия.

Агар-агар има високото съдържание на клей и карагенан (вещества, които превръщат течността в желе).

Тези вещества се извличат от различни видове червени водорасли, по-специално от Gracilaria и Gelidium. Основни производители са Испания, Чили и Япония. Агар -агар или просто агар се получава чрез третиране, обработка и изсушаване.

Още любопитни факти за агар-агар, неговите ползи и съвети при използването му вижте в галерията ни ТУК >>>

картинка мобилно приложение една апп
Снимка: Edna.bg

картинка мобилно приложение една апп
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти