Японците постигат дълголетие с тези 5 храни всеки ден

Асако Мияшита е нутриционист, който израства в Япония. От малка е научена да мисли за храната като за лекарство. Тя твърди, че 92-годишната ѝ баба също дължи дълголетието си на правилното хранене.

Япония е дом на едни от най-дълголетните хора в света: към март 2023 г. там има 90 526 столетници (или хора на възраст 100 и повече години). Това е пет пъти повече от сумата преди две десетилетия, сочи доклад от 2022 г. на Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи.

А малкият, отдалечен японски остров Окинава е определен като място с най-висока концентрация на столетници в света.

Като диетолог, който следва традиционна японска диета, Мияшита посочва пред CNBC пет храни, които тя и семейството ѝ ядат всеки ден, за да бъдат здрави и да живеят по-дълго

Вижте ги в галерията тук:

5 храни за всеки ден, с които японците постигат дълголетие

„В Япония често казваме „итадакимасу“, което се превежда като „смирено получавам“, преди хранене, за да покажем признателността си към животните и фермерите“, обяснява Мияшита и допълва: „Вярвам, че тази практика на внимателно хранене допринася за нашето здраве и качество на живот.“

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти