Тиквените семки съдържат големи количества магнезий, манган, мед, цинк, и желязо
30 грама съдържат около 150 kcal, 15 грама здравословни мазнини и 8-10 грама растителен протеин. От БГНЕС посочват какви други предимства имат тиквените семки и как да ги включим в менюто си.
Ето кои са неподозираните ползи от редовната им консумация:
Можете да поръсите тиквени семки върху почти всяко ястие - от овесена каша до сладкиши и салати. Можете да ги добавите в сурово състояние към коктейли, кисело мляко, зърнени храни, десерти.
Просто не се опитвайте да ги обработвате топлинно – полезните вещества в тях намаляват с високите температури.
Вижте още:
- 14 страхотни причини да ядете овесени ядки всеки ден
- 6 правила при накисване на семена и ядки, които е добре да знаем
- Най-добрите и най-лошите ядки
- За какво са полезни орехите
- Бразилският орех, който всъщност е семе и идва от Боливия
- Пълен пътеводител на полезните свойства на ядките