Говорим си за ...

Техниката за точени кори на Катето Евро

И една вкусна рецепта за тиквеник

Техниката за точени кори на Катето Евро

Повечето жени, които ме питат за домашно точени кори, споделят, че е много трудно да се точи.

Според мен даже никак не е сложно, просто трябва желание и практика - разбира се!

Аз още от малка наблюдавах майка ми, която точеше корите много тънки и фини.

Нейната техника за точене, аз никога не можах да постигна, но дори и не съвсем прозрачна, домашната кора е много по-вкусна от купешките.

Така че искам да ви покажа рецептата за домашно точени кори на мама.

Тиквеник с домашно точени кори

 3 чаени чаши пресято брашно
1 чаена л. сол
1  ч.ч. хладка вода
1 суп.л. оцет
2 суп. л. олио

Замесвате тестото и го оставяте да почине около 15-20 минути намазано с олио и покрито с прозрачно фолио.

През това време настъргвате тиквата, добавяте захар на вкус, начукани орехи, канела и ванилия, по желание може и малко настъргана кора от лимон.

Разделяте тестото на 3 топки и грабвате точилката.

Докато точите, непрекъснато поръсвате кората с малко брашно, така че да не ви залепва.

Пожелавам ви успех!

Пишете на Катето Евро на edna@netinfocompany.bg.

Свързани статии

Екипът на Edna.bg насърчава дискусиите по темите, за които пише. Изразете Вашата гледна точка, като се придържате към конкретната тема, използвате кирилица и избягвате писането само с главни букви! Модераторската политика на сайта е много стриктна и всякакви неуместни, обидни и не по темата коментари ще бъдат изтрити.

Коментирай

За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.

Коментари (3)
 

Най-новото от Edna.bg

Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта Edna.bg без разрешение е забранено.