Техниката за точени кори на Катето Евро

Техниката за точени кори на Катето Евро
Снимка: netinfo

Катето Евро

Повечето жени, които ме питат за домашно точени кори, споделят, че е много трудно да се точи.

Според мен даже никак не е сложно, просто трябва желание и практика - разбира се!

Аз още от малка наблюдавах майка ми, която точеше корите много тънки и фини.

Нейната техника за точене, аз никога не можах да постигна, но дори и не съвсем прозрачна, домашната кора е много по-вкусна от купешките.

Така че искам да ви покажа рецептата за домашно точени кори на мама.

Тиквеник с домашно точени кори

 3 чаени чаши пресято брашно
1 чаена л. сол
1  ч.ч. хладка вода
1 суп.л. оцет
2 суп. л. олио

Замесвате тестото и го оставяте да почине около 15-20 минути намазано с олио и покрито с прозрачно фолио.

През това време настъргвате тиквата, добавяте захар на вкус, начукани орехи, канела и ванилия, по желание може и малко настъргана кора от лимон.

Разделяте тестото на 3 топки и грабвате точилката.

Докато точите, непрекъснато поръсвате кората с малко брашно, така че да не ви залепва.

Пожелавам ви успех!

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти