Много момичета искат да имат по-големи гърди, но не всички природата им го е отредила. Някои коригират това по най-лесния начин – със силиконови протези.
Оказва се, че има и още един метод – промяна в менюто.
Според специалистите хормоналният дисбаланс е една от основните причина жените да имат малки гърди. Колкото повече тестостерон произвежда женският организъм, толкова по-малки са гърдите.
За да се намали производството на този хормон, трябва да се намали консумацията на някои пресни плодове и зеленчуци. По този начин значително се повишава нивото на естрогена.
Зърнените храни, като кафяв ориз, овес и ечемик, също увеличават размера на гърдите.
Черешите, ягодите, боровинките и пилешкото месо съдържат вещества, които стимулират производството на естроген.
Червеният и белият боб, нахутът, магданоз, грах и леща също спомагат за уголемяване на гърдите.
В морковите, зелето, лука, цвеклото, тиквата, краставиците и карфиола съдържат много полезни протеини.
Препоръчителна е и консумацията на зеленолистни зеленчуци и храни, богати на протеини и минерали.
Специалистите съветват да се избягват газирани напитки, кофеин, сол и вредни храни.