Мидите са колкото вкусна, толкова и капризна храна.
Изваждането им от естествената морска среда ги прави податливи на всякакви външни влияния и трайността им е крайно ограничена като време.
При избора на миди трябва да се уверим, че те са живи по време на покупката. Когато животинките се преселват в един по-добър свят, те разтварят двете части на черупките си.
По този начин се отварят вратите за богат набор от бактерии, които безвъзвратно провалят очакваното морско пиршество и дори го правят опасно.
Поради същите причини е задължително мидите със счупени черупки да се отстранят.
Мидите "Дяволски нокът" живеят закопани в пясъчно или тинесто дъно и някои техни органи имат доста неприятен вкус, но това категорично не се отнася за свежото им, бяло на цвят месо.
За да се избегнат недоразумения, които да доведат до огромен кулинарен провал, списание "Меню" показват как да отстраните саботиращите мидени части.
Очаквайте утре рецепта, предоставена от списание "Меню", как да приготвите панирани миди "Дяволски нокът" със сос от крем-сирене.