Внимавайте със слънчевите лъчи и в планината

Внимавайте със слънчевите лъчи и в планината
Снимка: netinfo

Лятото е към края си, но за много от нас отпуската предстои.

И ако след известно колебание къде да почивате, все пак сте предпочели да се насладите на тишината, спокойствието, прохладата и красивите гледки на планината, не пропускайте някои прости правила, които ще допринесат за комфорта на почивката ви.

Прохладата и чистия въздух в планината ободряват, а полъхът на вятъра освежава. Често обаче пренебрегваме влиянието на UV лъчите, които макар и скрити зад облаците, достигат до нашата кожа.

В хладно или облачно време много хора не отчитат факта, че все още са уязвими от горящите ефекти на слънчевата UV радиация и не взимат мерки за защита.

Бъдете внимателни, за да не провалите почивката си:

- в планината има вятър, който изсушава кожата ви бързо – затова или я покрийте, или я намажете с добре хидратиращ и предпазващ продукт.

- колкото по-висока е надморската височина, толкова по силни са слънчевите лъчи. Ето защо на планина се изгаря по-бързо – използвайте по-висок фактор на лосионите и кремовете за тяло и лице от тези, които използвате на плажа

- дори и при облачно време не сте защитени от слънчевите лъчи - очила, шапка и нещо леко за покриване са необходими и в планината и са най-добрият вариант да не изгорите при такова време.

- охлаждащите ефекти на вятъра намаляват усещането за топлина и парене.  Хората са по-малко склонни да търсят сянка или да се защитят от слънцето и е по-вероятно да останат изложени на горящите ефекти на слънчевата UV радиация за повече време – регулирайте времето, в което сте изложени на пряка слънчева светлина.

- снегът отразява и пречупва  80% от слънчевите лъчи, дори и в облачните дни, т.е. облъчването е в почти двойна доза и е причина за бързо изгаряне.

За да се насладите най-пълноценно на почивката си не пренебрегвайте грижите за кожата си. Ако все пак не успеете да се предпазите от слънчевите лъчи,  потърсете продукт, който да успокои и възстанови кожата ви или се обърнете за консултация към лекар.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти