Етеричните масла са чудесни и за готвене

масла
Снимка: Thinkstock

Използваме често силата на етеричните масла, за да ни успокоят, да облекчат главоболието или да ни вдъхнат малко енергия (портокалово масло, обичаме те!).

Но знаете ли, че етеричните масла могат да се добавят и към храната? Най-често към десертите, за да им придадат чудесния си аромат и същите качества, заради които ги вдишваме.

Да, може да се окаже, че едно крем брюле с няколко капки лавандулово масло могат да ви успокоят също като ароматна възглавничка с лавандула.

масла
Снимка: Thinkstock

Трябва обаче да подхождате много внимателно и отговорно към добавянето на маслата.

Първо, потърсете сертифицирани масла за кулинарна употреба (интернет е широк и масла се намират).

Второ, спазвайте стриктно дозировката.

И три, не забравяйте да добавяте винаги в маслена основа – масло, мляко, жълтък, сметана, кисело мляко или в нещо сладко като мед или захарен сироп.

масла
Снимка: Thinkstock

И пак ще кажем, най-хубавото на етеричните масла е, че дори сложени в храна, пак имат своите терапевтични свойства.

Но все пак да не забравяме, че вдишването е по-нискокалорично от яденето на крем с лавандула ;)

Снимка: netinfo

Още за етеричните масла:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти