Какво би била есента без кестените!
Те не само ни радват през пролетта, когато дърветата им цъфтят с огромни и красиви цветове, но и ни заплашват да ни тупнат по главата с готовите си ядки в края на годината.
Разбира се, кестените, които виждаме по улицата не са ядливи.
Но пък тези, които продават по пазарите есенно време топли, димящи, ароматни и вкусни, са чудесни за кулинарни прегрешения.
Истината е, че ядливите кестени могат да бъдат приготвяни както на сладки, така и на вкусни ястия.
Отделно на това има изумително богатство от рецепти за приготвянето на тези ядкови плодове.
В духа на есента и на свободния съботен ден, който сякаш предразполага към кулинарни експерименти, ви предлагаме някои от най-добрите ни и интересни статии/рецепти със специалното участие на кестените:
Как да приготвяме и съхраняваме кестени
Защо кестените са толкова полезни
Кестени, шпеков салам и крема сирене