За някого може да звучи невероятно, но карфиолът се оказва един невероятен дар от природата, разказват от Gotvach.bg. Карфиолът е този сред зеленчуците, който е с най-ниско съдържание на въглехидрати. Той е със само 4% въглехидрати.
Това, което прави карфиола толкова популярен, е, че има подобна текстура с картофите, но без всички въглехидрати. Интересното е, че съдържа почти толкова витамин С, колкото портокалите. И накрая - той е неутрален на вкус, което означава, че можете да готвите и да го овкусявате, както ви допадне.
Диета с карфиол за отслабване
Карфиолената диета препоръчва използването на зеленчука за заместване на високовъглехидратни и нишестени храни в редица ястия. Диетата може да работи успешно за сваляне на килограми поради редица причини.
Ето някои причини, заради които яденето на повече карфиол може да ви помогне да отслабнете:
Кулинарно приложение на карфиола
В светлината на всички тези ползи за здравето карфиолът е несправедливо използван зеленчук, който може да се използва много повече. Може да се консумира след сотиране, леко печене на скара или може да се смила и добавя към тестото, за да се направят редица сладкиши и сос.
Опитайте някои от апетитните ни рецепти от категория Вкусно:
Говорим си за...
🍽 Крем супа от нахут и карфиол
🍽 „Ризото“ от карфиол със скариди
🍽 Къри от патладжан с ориз от карфиол и куркума
🍽 Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
🍽 Паниран карфиол в стил Бъфало
🍽 Пълнени чушки с карфиол и телешка кайма
🍽 Tопла салата с паниран карфиол
Виж още:
- Тиквата: най-добрият плод за отслабване през есента (и 16 рецепти с него)
- 7 вкусни рецепти за повече топлина и уют в мрачните есенни дни
- Млечният продукт, който помага срещу есенна депресия
- Кестените - природен лек, притежаващ редица вълшебни и енергийни свойства
- 5 есенни салати, които заслужават място на вашата трапеза
- Есен в кухнята: 15 ароматни и вкусни рецепти с боровинки