Походката издава характера на хората

Походката издава характера на хората
Снимка: netinfo

Походката на човека е като пръстовия му отпечатък - различна за всеки и  генетично заложена.

Огледайте се наоколо, някои хора вървят наперени като петли, енергични, усмихнати, сякаш светът е в краката им. Други пристъпват едва-едва, сякаш носят бремето на целия свят.

Май психолозите са прави, когато твърдят, че походката издава характерът на човека. И при това тя е достоверен критерий, можеш да заблудиш околните с думи и усмивка, но походката като несъзнателно движение казва истината.

Изключение правят случаите, когато човек е болен и страданието временно е променило походката.

Забързана походка с опрени в бедрата ръце говори за доста неуравновесена натура, при която апатията се редува с периоди на свръхенергия. С такива хора трябва да се действа според случая –или да се направи нещо много бързо, или търпеливо, стъпка по стъпка да ги бутаме към целта.

Бързото ходене без причина, несвъртането на едно място говори за енергичен, но и за припрян, нетърпелив човек. Той ще свърши куп работа, свързана с движение и динамика, но не очаквайте от него бавна, монотонна работа, като подреждане на документи например.

Широките крачки издават целеустременост, предприемчивост, желание за общуване и гонене на целите докрай, независимо от препятствията. Бавните широки крачки издават желание за самоизтъкване. Малките, ситни крачки характерни за жените показват сдържаност, гъвкавост, бърза реакция и ясна мисъл.

Походка с ръце в джобовете може да свидетелства за критично настроен към себе си и околните. Също и за човек с прекалено много проблеми. Ако освен с ръце в джобовете ходи и с провлачена походка и не гледа по посока на движението, насреща имаме потиснат, без самочувствие човек. Същия често ходи или стои със стъпала обърнати навътре.

Снимка: netinfo

Бавната походка с често спиране, отпусната глава и прилепнали към тялото ръце, говори за това, че човек е зает с решаването на някакъв проблем. Бавно и с неуверени крачки ходят и хората със слаба воля, които нямат собствено мнение, лесно се манипулират, трудно вземат решения.

Високо вдигнатата брадичка, енергичното движение на ръцете и леко вдървените крака свидетелстват за човек, който осъзнава своите отговорности, дори понякога е склонен да преувеличава тяхното значение както за себе си, така и за околните. Хората, ходещи с високо вдигната глава обикновено имат добра самооценка, високо самочувствие. Както се казва, ходят така за да не им падне короната.

„Танцуваща” походка имат веселите и общителни хора. Те обаче са доста несериозни – лесно обещават, но не изпълняват винаги обещанията си, лесно се сприятеляват, но не поддържат дълго приятелство, много говорят, често празни приказки.

Снимка: netinfo

С отпуснати рамене и влачене на краката ходят апатичните, отчаяни хора. Сякаш товарът, който носят е непосилен за тях и ги „смачква”. Прегърбените хора са смирени и покорни.

Пружиниращата походка и почти пълната липса на движение на ръцете са присъщи най-вече на военните и спортистите. Както и на хора, свикнали на ред и дисциплина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти