Хлябът е една от най-обичаните, но и най-мразени храни. За някои е неизменна част от ежедневното меню, а други са го отрекли напълно.
Хората открай време са яли хляб, но днес често го свързваме с качване на излишни килограми. Съществуват цели хранителни режими, които се концентрират върху изключването му. Хората, които пък се кълнат в него, могат да изядат и по 10 филии на ден.
Доколко са разумни обаче крайностите и в двете посоки и колко хляб е прекалено много хляб? Диетолозите се произнасят по този въпрос.
Здравият човек може да яде две-три филийки хляб на ден. Това казва пред "Москва 24" диетологът и алерголог-имунолог Марина Аплетаева, цитирана от Рамблер.
Диетолозите дават и друг важен съвет - не бива да комбинираме хляба с някои храни, защото това може да ни донесе някои здравословни проблеми.
Ето с кои храни не бива да ядете хляб:
Прочети още:
- Говорят диетолозите: Колко хляб е полезно да ядем на ден?
- Най-бързата и лесна рецепта за домашен хляб
- Защо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у дома
- Как да съхраняваме хляб, за да запазим качествата му за по-дълго