Подправките не само придават на ястията специфичен вкус и аромат, но имат и много лечебни свойства. Изсушеният корен на куркумата се използва за приготвяне на вкусни и пикантни специалитети.
Тя расте свободно в Индия, а я отглеждат в Камбоджа, Индонезия, Шри Ланка, Китай, Япония и на островите Таити и Мадагаскар.
Източната народна медицина приписва на куркумата много полезни свойства.
Използват я за изчистване на организма от токсини, загряване и прочистване на кръвта. Препоръчителна е за спортисти, защото подпомага еластичността на мускулите.
От гледна точка на човешката енергия, куркумата прочиства енергийните канали на тялото.
Това е много полезно за хората, които се занимават с умствен труд или с някакъв вид изкуство.
Още за полезните свойства на тази прекрасна подправка, вижте във видеото по-горе!
Прочетете още:
Шафранът: индийската подправка на щастието
Гъста и здрава коса със сушени плодове и куркума
Шот с джинджифил и куркума за здраве