Ако все още не ви е омръзнало от тиква по време на Рождественските пости, ви представяме една бърза рецепта за тиквен кекс.
Смесете в купа бяло (120 гр.) и пълнозърнесто (100 гр.) брашно с кафява захар (200 гр.), бакпулвер (1 с. л.), сол (1,2 ч. л) и канела (1 с. л.). В друга купа пюрирайте сварената тиква (450 гр.) с мед/кленов сироп (50 мл) и олио (100 мл) и смесете с брашното.
Печете в намазнена и набрашнена тава, в загрята на 170 градуса фурна около час.
Това е предпочитана рецепта от онези, които не ядат тиква под друга форма, защото тук добре се „замаскира”.
И отново припомняме, че постите са не само въздържане от „блажни” храни, а и от лоши помисли и постъпки.
Ако идеята ви харесва, можете да я направите още тази вечер - за десерт след хапването.
Още:
-
Какво да сготвим с тиква: 14 бързи есенни рецепти
-
Пречистване на организма с тиква
- 2 прекрасни неща, които можете да направите с тиква: десерт и маска за лице
-
Какво да правим с останалата тиква
- Бърз десерт с печена тиква
- Как да нарежем успешно тиква