Бадемовото брашно, описано най-просто, представлява смлени бадеми.
За да бъдем малко по-точни обаче, ще допълним, че бадемовото брашно е съвкупност от бланширани, обелени и смлени бадеми, което означава, че е бледо на цвят и с мек вкус, без да има горчивина, която може да дойде с обвивката на суровите ядки.
Създаването на бадемово брашно е доста лесен процес, така че всъщност може да се направи и у дома.
Ето всичко, което трябва да знаете за бадемовото брашно:
Още от Здравословно:
- Какви са ползите от лимеца за женското здраве
- Защо да хапваме ягоди: 5 ползи за здравето от вкусния летен плод
- 12-те най-ефективни храни за понижаване на холестерола
- 5 храни, които "убиват" мастните натрупвания по тялото ни
- Оризовките - полезни или вредни са за нашето здраве?
- 8 храни и напитки, които ще ни помогнат да регулираме нивата на кръвната си захар