В сравнение с традиционната и оранжевата леща, черната леща Белуга е доста непопулярна у нас – при това съвсем незаслужено. Освен че се отличава със специфичен и интересен вкус, както и с наситен аромат, тя е и много полезна.
Приготвена на салата от леща или като гарнитура, черната леща може да се превърне в изтънчен акцент във вашето меню.
Вижте какви са особеностите на черната леща, които трябва да знаем, както и ползите на лещата Белуга:
Още за четене:
- Аспержите: аристократите на зеленчуците
- Какво ви очаква, ако ядете по една ябълка на ден
- Най-полезните плодове и зеленчуци през август
- Тибетско чудо: суперхраната, която е истинска витаминозна бомба за имунната система
- 5 причини да включите куркума в ежедневното си меню