Здравословни рецепти с джинджифил

Здравословни рецепти с джинджифил
Снимка: netinfo

Джинджифилът е добре известен като подправка в кулинарията, освен това често се използва и в народната медицина за различни болки. Оказва се, че той може да ни помогне и за сваляне на натрупани килограми. След празниците повечето хора започват различни разтоварващи диети, а чаят от джинджифил успешно се комбинира с всеки хранителен режим.

Преди да започнете да си приготвяте отвари или други рецепти с него, трябва да имате предвид следните неща, пише "Gotvach.bg":

* Когато си правите чай или отвара, не прекалявайте с концентрацията на джинджифила;

* Освен всички полезни свойства, билката има и ободряващо действие, така че не се препоръчва да се пие преди сън;

* Имайте предвид, че джинджифилът е с леко пикантен вкус, затова е най-добре към отварите да добавяте и малко пчелен мед;

* Можете да си приготвите черен или зелен чай и към тях да прибавите парче джинджифил. Препоръчва се, особено ако сте на диета;

* Желателно е, когато си варите джинджифилов чай, да го прецеждате преди консумация, тъй като билката е доста ароматна и вкусът ѝ може да стане натрапчив.

За да свалите килограми с помощта на джинджифил, ви предлагаме три рецепти за чай.

* За първата ще ви бъдат нужни 50 г джинджифил, литър вряла вода и скилидка чесън. Сложете корена и чесъна в подходящ съд и ги залейте с водата – оставете ги да се запарят около двадесет минути. Прецедете и пийте напитката цял ден на малки дози (от по 3-4 глътки).

* Другото ни предложение отново е с корен от джинджифил, 1 л минерална вода и пчелен мед. Нарязвате корена на тънки филийки и го заливате с водата, след което слагате съда на котлона и изчаквате да заври. Когато започне да ври, намалете котлона и оставете отварата да къкри около четвърт час. След като се охлади напълно, сместа се прецежда и към нея се добавя супена лъжица мед. Ако обичате лимон, сложете и едно парче от него за по-приятен вкус. Това количество стига за един ден.

* В случай, че не ви харесва идеята да пиете чая цял ден, можете да си настържете корен от джинджифил и да сложите 1 ч.л. от настърганата билка да се вари в 200 мл вода. Оставете отварата да престои половин час, прецеждате я, отново добавяте малко мед и пиете три пъти на ден в равни количества.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти