Именно подправките отличават опитния готвач от обикновената домакиня, която възприема обяда като досаден битов ангажимент. Те предизвикват серия от приятни сетивни екзплозии в устата ни, отключват вкусовите свойства на гозбите и дори могат да бъдат естетически завършек върху финалната визия на порцията.
Ако все още се самоетикирате като кулинарен чирак и имате нужда от теоретична основа, на която да стъпите в процеса на кулинарно образоване, попаднали сте на правилната статия.
Вижте в нашата галерия кои са основните подправки, които всяка практична домакиня е добре да има в наличност. Разбира се, изключили сме захарта и солта, защото не намираме за необходимо да споменаваме очевидното.
Прочетете още:
- Как само с подправки да сготвите пиле по 11 различни начина
- Как да приготвим най-вкусното агнешко на Великден
- Най-хубавите подправки за риба
- Баба знае: подправките, които подобряват паметта