Нима има нещо по-вкусно и топящо се в устата от току-що приготвени пресни картофки? Най-хубавото е, че можем да си ги приготвим по доста начини и стават готови много бързо, а крайният резултат винаги е засищащ и апетитен!
Отделен е въпросът, че картофите са и много любима култура на българите. И у нас от растителните храни те са на второ място по консумация след хляба. Картофките определено са на почит у нас, а още по-хубавото е, че имаме въображението да си ги приготвяме по най-различни начини.
Говорим си за...
В пресните пролетни картофи се съдържа голямо количество витамин С, а от другите витамини по-силно представени са В1, РР, К и др. За сметка на това целулозата е едва 0.5%. В младите и пресни картофи токсичните химикали са по-малко в сравнение с нивата в старите, тъй като те просто не се обработват с такива.
Ето защо днес решихме да ви припомним няколко рецепти с любимите ни пресни картофки, които можете да си направите през уикенда!
***
Пилешки бутчета с пресни картофи
Вкусно постно ястие с пресни картофи
Пикантни пресни картофки с доматчета
Вкусна гозба с пресни картофи, крема сирене и рибен привкус
Пресни картофи на фурна с пресен лапад
Още за четене:
- Билкова аптека: Кой чай за кое заболяване помага
- Медената вода - еликсир против токсини и вируси: как да си я приготвим вкъщи и какви са ползите за здравето
- 9 храни против високо кръвно
- Пет вкусни храни за по-добър метаболизъм
- Какво ще се случи с тялото ви, ако се подложите на „змийската диета“
- 10-те най-полезни храни на света (ще се изненадате кои са в класацията)