Преди да се развихрите в кухнята, научете няколко кулинарни хитринки, които ще ви бъдат много полезни.
Ето 10 от тях:
1. Спагети от тиквички
Може да ги направите по рецептите, по които правете обикновените спагети, но резултатът е много по-здравословен и диетичен.
Ако нямате специално ренде, за да ги направите на спирали, използвайте белачка.
2. Как да съберем яйчените черупки?
Загребете парченцето от черупката с останалата по-голяма част от нея.
3. Как да запазим зелените зеленчуци свежи?
Изсушете марулите, след което ги разпределете в найлонови торбички. Надуйте ги с въздух и ги запечатайте. Така ще се запазят по-дълго и ще са готови за употреба.
4. Как да запазим свежи подправките?
Нарежете листата и ги сложете във форма за лед, покрити със зехтин. Когато готвите и ви потрябват, просто вземате едно кубче и го пускате в тенджерата.
5. Как да разберем дали яйцето е прясно?
Сложете го във вода. Ако потъне, то е съвсем прясно. Ако плува, изхвърлете го.
6. Тесто за палачинки
Може да съхранявате тестото за палачинки по-дълго в празна бутилка от сос в хладилника.
7. Изкарайте повече сок от лимоните
Преди да ги срежете, разтъркайте ги върху плота.