Бил Марлър е прекарал повече от 20 години в работа по дела, свързани с хранителни отравяния, и просто вече отказва да хапне някои неща.
Адвокатът е спечелил за своите клиенти повече от 600 милиона долара обезщетения по делата, които е водил, и казва, че се е убедил, че някои неща просто не си струват риска.
Ето кои са храните, които плашат експерта най-много:
🍽️ Сурови стриди
Марлър казва, че през последните 5 години е видял повече болести, свързани с черупкови мекотели, отколкото през предишните 2 десетилетия. Причината: затоплящите се води.
Затоплянето на Световния океан води до много по-голяма микробна популация, която се отлага в стридите (и всякакви други миди и черупкови).
🍽️ Предварително нарязани или предварително измити плодове и зеленчуци
Марлър твърди, че бяга от такива „като от чума“.
Може да изглеждат бързи и лесни за консумация, но колкото повече хора са участвали в процеса, толкова по-голям е шансът за пренасяне на някаква зараза. Не си струва рискът.
Вижте и кои са седемте най-опасни храни в света във видеото горе.
Автор: Росица Костадинова
Още интересни статии, които да прочетете:
- Как да комбинираме диетично картофите с другите храни
- Какво трябва да знаем за Е-тата? Кои хранителни добавки в етикетите правят храната вредна
- Глутенът в храните: какво трябва да знаем за него
- "Паразитните" храни правят децата злояди
- Кои храни благоприятстват развитието на зъбния кариес
- Истината за кетонната диета или защо е важно да прилагаме лечебния глад