5 лесни упражнения за поддържане на форма в офисa

5 лесни упражнения за поддържане на форма в офисa
Снимка: netinfo

От работа не ти остава време за тренировки?

С разнообразните начини, по които можеш да се погрижиш за формата си във офиса, вече трудно можеш да намериш оправдание за липса на физическа активност.

И не говорим за отскачане до фитнеса в сградата или ползване на уреди по време на почивката.

Става въпрос за следните упражнения, за които ти трябва единствено стол, няколко минути дневно и, разбира се, доза мотивация:

1. Застани зад стола с ръце върху облегалката и десен крак, стъпил върху седалката. Повдигни този крак, свит в коляното, и го придвижи надясно. След това го изпъни назад, като едновременно с това гърдите трябва да приближават облегалката.

2. Остави ръцете си върху облегалката и стъпи вдясно. Клекни колкото можеш по-ниско, а след това се изправи. Повдигни левия си крак, свит в коляното, и го изпъни наляво в страничен кик.

3. Легни на дясната си страна върху седалката на стола, с дясна длан върху пода и лява – върху горната част на облегалката. Краката трябва да бъдат свити в колената и също разположени върху седалката. Повдигни левия си крак нагоре и го изпъни. След като го свалиш, стъпи странично с него върху пода, като заедно с това поставиш там и лявата си длан, заставайки на едно ниво с дясната. От това положение изпъни десния си крак назад и нагоре.

офис добра форма упражнения
Снимка: Thinkstock

4. За начало застани от лявата страна на стола и постави дясната си ръка до лакътя върху облегалката, а пръстите на лявата ръка – върху седалката. С изпънат хоризонтално гръб повдигни встрани левия си крак на 90 градуса, като запазиш коляното сгънато. След това изпъни назад крака и го върни в начална позиция.

5. Постави десния си глезен върху облегалката на стола и се протегни напред, за да докоснеш пръстите на крака си с дясната ръка. След това свали десния си крак и направи „плие“ клек – с пръсти на краката, насочени навън, и ръце, държащи се за облегалката на стола.

Направи по 30 повторения от всяко упражнение, а после повтори със следващия крак.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол