Вече като че ли на всички стана ясно, че суперхраните са супер най-вече заради рекламата, която им се прави.
Това увеличава потреблението и съответно производството на въпросната храна, някой печели, защото цените се повишават, ние (уж) печелим повече здраве, но така или иначе всичко е най-вече медиен шум.
Не че яденето на годжи бери или чиа е вредно. Не, напротив. Полезно е. Но не е по-полезно от яденето на леща, шипки или кисело мляко. Просто тези от втората група не са толкова „модерни“.
Тъй като искаме винаги и най-вече да сме ви полезни, в галерията ни ви очакват няколко „нормални“ храни, които да използвате за заместител на скъпите суперхрани.
И не се тревожете за полезността – хранителната стойност на и на едните, и на другите, е почти идентична.
5 евтини, но полезни алтернативи на суперхрани са в галерията ни >>>
Силата на местните суперхрани през 2016-а