Сьомгата е царицата на рибите. Тя попада в категория "деликатесни храни", но е толкова полезна и вкусна, че си заслужава напълно парите.
Освен, че е отличен източник на висококачествен протеин, сьомгата е и един от най-добрите хранителни източници на омега-3 мазнини.
Тя е сред най-нискокалоричните и диетични риби, нискомаслена и богата на така необходимите за човешкия организъм полиненаситени мастни киселини, както и белтъчини, минерали и витамини.
Няма да сбъркате, ако превърнете сьомгата в незаменима част от вашето меню.
Ето защо днес сме ви подбрали 15 начина да си я приготвите у дома - за една прекрасна и полезна вечеря!
***
Говорим си за...
🐟 Картофена салата с печена сьомга и скариди
🐟 Топла салата с киноа и сьомга
🐟 Задушена на фурна сьомга с аспержи
🐟 Сьомга по тайландски с печени зеленчуци
🐟 Палачинкова торта със спанак и сьомга
🐟 Сьомга териаки с пъстра гарнитура
🐟 Уникална рецепта с пушена сьомга
🐟 Салата с рулца от пушена сьомга
🐟 Сьомга с картофи в пергамент
Не пропускайте да следите и рубриката ни Вкусно за още много невероятни рецепти!