Анасонът расте лесно в топла среда, отглежда се в Египет и Анадол. Зрелите и сухи плодове обикновено се събират през лятото.
Анасонът съдържа кумарини, флавоноиди, фенилпропаноид, мастни киселини, стероли полимери, въглехидрати, протеини. Използва се като лекарство при чревни колики, за стимулиране на лактацията, стомашно-чревни, кожни заболявания, има отхрачващо и антисептично действие.
Ето 14 ползи за здравето от чая от анасон:
Още за четене:
- Какво се случва с тялото ви, ако пиете чай всеки ден
- Чудните ползи на зеления чай матча, които не бива да подминаваш
- Хубав чай за хубава кожа: 6 вида чай, които ще ви разкрасят
- Какви са ползите на мурсалския чай
- Отслабване със зелен чай: 4 мита, които развенчахме
- Полезните свойства на „червения еликсир на фараоните“
- 7 причини да пиете по-често чай от ройбос