Бременната жена трябва внимателно да следи какво яде, всички знаят това.
Сега нови проучвания алармират, че дамите, които носят дете, трябва да внимават с количеството изядена мазна храна.
Оказва се, че мазните храни увеличават риска от рак на гърдата при поколението.
Според изследователите от университета във Вашингтон нездравословните мазнини могат да окажат неблагоприятен ефект върху клетките на нероденото и това да доведе до усложнения в по-късен етап от живота на индивида.
Заключенията се правят на базата на експерименти с лабораторни мишки.
Хранителен режим богат на мазнини подпомага прекомерното отделяне на женския хормон естроген.
Проучването е важно от гледна точка на това как храната влияе на организма и какви съвети трябва да бъдат давани на бременните жени.
До огромна степен ключът към здравето ни се крие именно в това, което слагаме в уста.
Пренаталният период от развитието на индивида е от огромно значение за по-нататъшното му здравословно състояние. Всичко, което въздейства на майката, се отразява и на плода.
Доказано е, че децата в утробата чуват звуци, даже редица педиатри съветват майките да четат на глас на детето, да му пеят или говорят. Така детето свиква от малко с гласа на майка си, а според още по-крайни теории, това помага за развитието на възприятията и мозъка му.
Според изследователите от университета във Вашингтон прекаляването с тежката, пържена и мазна храна от страна на майката по време на износването на плода може да бъде като бомба със закъснител и негативните резултати да се проявят чак след години.
Менюто на бременната трябва да е разнообразно, питателно и здравословно. Може да се консултирате със специалист диетолог какво е най-подходящо да хапвате през деветте месеца, с оглед на цялостното ви здравословно състояние и организъм.